logo
+420 734 839 966
po – pá 8:00 – 16:00

šablony

Přetrvávající primární reflexy (webinář)


Termín

27.11.2024
8:00 - 11:30

Místo

ONLINE - webinář
odkaz bude zaslán přihlášeným 1 den před konáním

Hodinová dotace

4 vyučovací hodiny

Cílová skupina

  • Učitelé MŠ
  • Učitelé 1. stupně ZŠ
  • Vychovatelé školských zařízení
  • Učitelé speciálních škol
  • Asistenti pedagoga

1350 Kč / osoba
Přihláška

27.11. 8:00 - 9:30 + 10:00 - 11:30 



Obsah

Tato přednáška pojednává o přetrvávajících primárních reflexech a jejich vlivu na dítě. Na jeho vnímání, schopnosti, dovednosti, na jeho učení, chování a celkový rozvoj.
Primární reflexy představují základní vývojové vzorce, které jsou integrovány do komplexnějších vzorců a to pak umožňuje dítěti rozvoj volní motoriky. Některé vzorce jsou pak nahrazeny vývojově mladšími a dítě se vyvíjí a postupuje adekvátně věku. Pokud ale základní vzorce přetrvávají, způsobují dítěti ve vývoji obtíže. Je dobré znát symptomy přetrvávajících reflexů, pokusit se je v praxi identifikovat a nasměrovat rodiče k adekvátní pomoci. Přednáška vychází z výzkumů a poznatků PhDr. Marji Volemanové, PhD.


Vzdělávací cíle

Seznámit účastníky s jedním z faktorů problémů učení a chování.


Lektor

Bc. Daniela Litošová

Absolventka Předškolní pedagogiky na Jihočeské univerzitě nabízí rodičům především odbornou pomoc v oblasti neuro-vývojové stimulace (certifikované pracoviště), ale i konzultace ve směru rozvoje předškolního dítěte. Vytváří individuální plány, orientace v možnostech (kam se obrátit, když…). Zabývá se i přednáškami nejen v mateřských školách, ale i v rodinných a mateřských centrech. Volí témata např. Příprava dítěte na mateřskou školu, Školní zralost a připravenost, Citový a emocionální vývoj dítěte a další.

Cena

1 350 Kč/osobu (vč. DPH)

Přihláška

Údaje o účastníkovi

Údaje o dalším účastníkovi

ve formátu dd.mm.rrrr (např. 29.02.1975)


Fakturační údaje