logo
+420 734 839 966
po – pá 8:00 – 16:00

šablony

Vaříme s malými dětmi ve škole


Hodinová dotace

5 vyučovacích hodin

Obsah školení

Praktický seminář zaměřený na postup a výrobu pokrmů s dětmi předškolního a mladšího školního věku. Vaření jako svátek pro dětské smysly – zrak, hmat, čich a samozřejmě chuť.

 

  • rozvoj povědomí o materiálu a jeho vlastnostech - specifika materiálu a technologie jeho přípravy
    • jak děti přivézt k osvojení si jednoduchých pracovních postupů zpracovávání. Naučit děti dodržovat hygienické zásady při práci s potravinami. Potraviny nejen ochutnávat, ale i vybírat, kupovat a zpracovávat
    • osvojení si elementárních poznatků o funkci materiálu. Podávat dětem informace o surovinách a jejich správném použití

    • praktické užívání technických přístrojů a pomůcek, se kterými se dítě běžně setkává . Způsoby jak postupně děti  seznamovat s pomůckami a přístroji, které ke zpracování potravin používáme, obeznámení s možným nebezpečím, které manipulace s nimi přináší a vysvětlení způsobu manipulace s nimi.
    • manipulace s různými materiály a surovinami –výroba jednotlivých pokrmů s osvojováním si pracovních návyků. Rozvoj schopnosti dítěte pomocí chuti identifikovat suroviny a dokázat je vhodně kombinovat. Získávat manipulační dovednosti s materiálem. Na základě těchto schopností stavět činnosti, které jsou děti schopny vykonávat při přípravě pokrmů v mateřské škole

Vzdělávací cíle

Účastník si prakticky vyzkouší spojení pracovních činností s rozvojem chuti a  získá zajímavé nápady a návody pro vaření s dětmi a jejich  práci s potravinami.